SG Finans har tilldelats “Most Innovative Climate Impact SME Finance Scandinavia 2019” av Capital Finance International (CFI.co) Awards. Priset erkänner SG Finans roll som en nyckelfinansierare för nordiska små och medelstora företag (SME) för att påskynda regional tillväxt och åtgärder för klimatförändringar.

CFI.co är en Londonbaserad publikationsrapport om affärer, ekonomi och finansiering. Varje år söker CFI.co individer och organisationer som bidrar väsentligt till konvergensen i ekonomier och tillför mervärde för alla intressenter. CFI.co’s utmärkelseprocess är omfattande, med initiala nomineringar från läsare, prenumeranter och bidragsgivare, följt av en grundlig bedömning av en högre bedömningspanel.

Hans Einar Herzog, vice VD på SG Finans, tog emot utmärkelsen:
"Vi är stolta över att våra ansträngningar för att stödja den gröna övergången i Skandinavien erkänns av CFI.co. SG Finans har en ambition att ge råd och hjälpa våra 50 000 små och medelstora företag i deras övergång till en grönare framtid genom att erbjuda finansieringslösningar som stöder deras förmåga att både upprätthålla en hållbar tillväxt och investera i grön teknik och utrustning.

I samarbete med internationella finansinstitut finansierar vi denna övergång genom att underlätta och påskynda finansieringen av mer klimatvänliga lösningar.

Vi ser att tillgångsfinansiärer har en viktig roll i att förbereda och bidra till den betydande förändring som är nödvändig för att begränsa klimatförändringarna och för att påverka vår framtida miljö. I detta avseende stimulerar erkännandet från CFI, och våra kunder samt samarbetspartners, ytterligare våra ansträngningar för att verka innovativt och bidra till finansiering med positiv effekt ".

Läs mer!