Den 19. december 2019 blev det offentligt att Nordea köper SG Finans av Societe Generale Group. Läs pressmeddelandet här.

Köpet har nu fått grönt ljus av myndigheterna efter att Finanstilsynet i Norge och konkurrensmyndigheterna i Norge, Sverige och Danmark har gett sitt godkännande. Under fjärde kvartalet blir SG Finans en del av Nordea Group. Bolaget får det juridiska namnet Nordea Finance Equipment AS och kommer att marknadsföras under varumärket Nordea Finance. Vi kommer att vara ett självständigt systerbolag till dagens Nordea Finans fram till dess en eventuell framtida juridisk sammanslagning sker.

Vad betyder detta för dig som kund eller samarbetspartner? Målet är att tillvarata så mycket som möjligt av de båda bolagens styrkor för att kunna erbjuda en bredare produktportfölj med fler möjligheter för dig som kund eller samarbetspartner. Som en del av Nordea kommer vi att bli starkare och en mer komplett aktör. Under tiden fram till sammanslagningen kommer vi att komma med mer konkret information om vad detta kommer att betyda för dig.

Fram till dess är det «business as usual» i både SG Finans och Nordea Finans med samma villkor, förutsättningar och kontaktperson som du har i dag.

Om du har några frågor är det bara att ta kontakt med din vanliga kontaktperson.